Dark versionDefault version

Kasper Zülow

Didaktik i klasseværelset

Et klasseværelse med et didaktisk miljø forbedrer det arbejde, hver elev udfører, og giver dem mulighed for at lære nyt hver dag. Didaktisk er et andet ord for undervisning, og miljø består af omgivelser og hvor mennesker, såsom elever, finder sted i. Et fagligt miljø er fyldt med mål opstillet for hver elev, det vil give eleverne lyst til at være nogen eller komme et sted i livet. Succesfulde undervisere vil fokusere på at forberede eleverne til at få dem i gang med opgaven, uanset hvilken måde det er muligt eller lettere.

Underviseren med en god klasseoptræden, motivation og variation af aktiviteter udgør et godt didaktisk miljø. Klasseværelser med et flot udseende gør, at eleverne holder sig i live. Eleverne går ind i et miljø fyldt med billeder, plakater og en pæn klasse med det formål at åbne deres øjne og lære. En anden nøgle, der gør et undervisningsmiljø oplysende, er den motivation, der bruges i klasseværelset. Præmier, sjov og spil vækker eleverne og får dem til at konkurrere med hinanden, fyldt med ivrige efter at svare på det næste spørgsmål. Tilsvarende gør de mange forskellige aktiviteter også en fremragende klasse for eleverne. Eleverne er vant til at udfylde deres arbejdsark, eller bare kopiere svarene fra en ven på daglig basis. Men i et uddannet miljø vil de faktisk være i stand til at lære ved at have flere aktiviteter såsom gruppeprojekter eller praktiske stationer. For at have et godt didaktisk miljø bør lærere bringe nye ideer ind i deres klasseværelse til elevernes eget bedste.


Klasseværelsets udseende er meget vigtigt i et didaktisk miljø. Organisation, billeder, pædagogiske plakater og inspirerende citater er alle ting, der gør et godt klasseindtryk eller udseende. Biologilæreren i niende klasse på Galena Park High School, fru Jensen, havde altid sat alt på plads, før klassen skulle starte. De dage eleverne havde et laboratorium at lave, havde hun altid alt godt forberedt og klar til at eleverne kunne starte, når klokken ringede, så de ikke behøvede at spilde et minut. Hendes klasseværelse var altid meget organiseret, der var ikke en dag, hvor hendes værelse ville have noget rod, som eleverne skulle rydde op i. Den franske lærer, Mr. Yenga, har sit klasseværelse fyldt med farverige plakater, der har mange forskellige oversættelser af genstande, årstider og farver. Hans plakater er altid til stor hjælp de dage, hvor eleverne har pop-quizzer eller endda prøver. Han har også et kæmpestort fransk flag, og ved bogreolen et Eiffeltårn, der giver alle, der træder ind i klassen, lyst til at lære og tale fransk hver dag. Men det, eleverne elsker allermest, er den tavle, han har dedikeret til at forlade eller hente en opslået seddel. Det bruges til folk at skrive “inspirerende citater” for at give deres klassekammerater lyst til at komme til klassen med godt humør, klar til at lære.


Alle disse mål hjælper underviseren med at skabe et fantastisk intelligent miljø. En anden forbedring er mængden af ​​motivation i en klasse. Ms. Fickessen, engelsk underviseren, havde en enorm “wall of fame”, som motiverede eleverne til at klare sig godt i deres arbejde, så andre kunne beundre det. Der var adskillige studerende, der ikke ønskede at modtage andet end top karakterer, så de kunne få en chance for at se deres arbejde med en guldstjerne hængt op på berømmelsens mur. Der var også en anden gang med fru Fickessen, eleverne skulle læse bogen Romeo og Julie, men ingen havde rigtig lyst til at læse den. Så for at gøre det interessant, havde hun en maskeradekonkurrence og havde alle i partnere, hvor de hver især skulle danse næste dag, mens de læste kapitlet, der opstår ved ballet. At gøre klassemiljøet sjovt, øger undervisningen og læringen, der går til eleverne.


De mange forskellige aktiviteter giver også et klassemiljø af god kvalitet. Såsom online arbejde, gruppearbejde, projekter eller praktiske stationer. Fru Dugan, fransk I-læreren, var ikke særlig god til at undervise, men hendes aktiviteter gav alle lyst til at lære. Hver dag før en quiz eller test fik hun klassen til at spille en onlineaktivitet kaldet Kahoot, og det ville genopfriske alles sind før testen, hvilket gav eleverne en chance for at bestå testen. I fransk III-klassen med Mr. Yenga skulle eleverne lære om forskellige franske malere og malerier. Ikke en eneste elev var opmærksom på sine forelæsninger, så han fik alle til at gå i grupper og få dem til at vælge et berømt fransk maleri, lavet af en fransk kunstner, og præsentere det for klassen. Dette projekt hjalp alle, på denne måde fik de at lære fra forskellige synspunkter og forskellige baggrunde for alle de kunstnere, der blev udvalgt. Til biologi, den første skoleuge, skulle eleverne lære om sikkerhedsudstyr.

Så til dette havde fru Jensen forskellige sektioner eller stationer med forskellige sikkerhedsværktøjer og udstyr hver med de korrekte oplysninger og regler. Eleverne havde 7 minutter på hver station, hvor de skulle udfylde de tomme felter i et arbejdsark, som hun havde givet dem, og skrive et miniscenarie til hver. Dette fik folk til at forstå brugen af ​​hvert værktøj, så hver elev kunne være i et sikkert miljø, næste gang de havde et laboratorium. Det var en stor udnyttelse af tiden, da alle elever var i stand til at lære så meget på så kort tid.


Et klasseværelse med et didaktisk miljø har større sandsynlighed for at få succes end noget andet klasseværelse. For at en klasse skal have et fantastisk undervisningsmiljø, kræver det et par trin, eller sæt ting, som i sidste ende vil være det værd for enhver klassekammerat, der er villig til at lære med nye teknikker. Organisation, undervisningsbilleder og plakater vil fange elevernes opmærksomhed og give dem al den nødvendige hjælp, de kan få for at nå de faglige mål. Motivation er også en hovednøgle til at holde de studerende fremad, så de snart kan blomstre til utroligt succesfulde kandidater. Uden forskellige aktiviteter vil eleverne ikke være i stand til at tilpasse sig nye perspektiver eller have chancen for at ændre deres måde at tænke på. Med disse mulige kilder kunne uddannelsesstatistikker have en chance for at øge og forbedre elevernes tilknytning til lærere og klasser. Klasseværelsets udseende, motivation og forskellige aktiviteter for at forbedre omgivelserne i et klasseværelse og skabe et spektakulært miljø.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kasper Riis Zülow
en_USEnglish